Vejle Krisecenter er et tilbud til kvinder, med eller uden børn, der i deres nære relationer er udsat for vold eller trusler om vold.
Du kan for eksempel være udsat for:
Kvinder, der er udsat for vold eller trusler om vold i nære relationer eller for stalking, er omfattet af målgruppen, såfremt de har midlertidigt eller permanent opholdstilladelse i Danmark. Målgruppen dækker også kvinder med processuelt ophold, der er et midlertidigt ophold i den periode en ansøgning behandles af myndighederne.
Kvinder udsat for trafficking eller prostituerede kvinder kan ved ledig kapacitet i Vejle Krisecenter indskrives, men alene med det formål at afklare situationen. Derefter henvises til andet relevant tilbud. Der skal ved indskrivningen være truffet aftale med den henvisende myndighed om betaling af den kommunale takst, da kvinderne ikke er omfattet af Servicelovens § 109.
Kvinder i aktivt misbrug, kvinder på turistvisa i Danmark og kvinder med ubehandlede psykiatriske problemstillinger er heller ikke mfattet af målgruppen og henvises til andre tilbud. Det samme gælder kvinder, der indebærer en alvorlig uhensigtsmæssig adfærd til gene for husets øvrige kvinder, de frivillige og de ansatte.
Kvinder, der kontakter Vejle Krisecenter for rådgivning om vold i nære relationer, uden at ønske ophold på Vejle Krisecenter og kvinder udenfor målgruppen tilbydes afklarende og støttende samtale med fagpersonale. Der kan i særlige tilfælde tilbydes flere samtaler efter behov.
Alle kvinder, der henvender sig til os for at få ophold og beskyttelse, får en visitationssamtale, inden endelig indskrivning. Kontakter kvinden Vejle Krisecenter i et tidsrum hvor, der ikke er fast personale tilstede, foretages en let afklarende samtale med den tilstedeværende frivillige vagt med det primære formål at afklare, om kvinden tilhører målgruppen. Er det tilfældet indskrives kvinden midlertidigt, indtil en visitationssamtale har fundet sted.
Visitationssamtalens formål er
Kan dette afklares både til kvindens og Vejle Krisecenter tilfredshed indskrives kvinden og hendes børn. Der udarbejdes et notat om det aftalte samarbejde mellem kvinden og Vejle Krisecenter, hvor mål for opholdet noteres. Notatet kan under hele opholdet ændres eller justeres, hvis begge parter er enige om det.
Hvis visitationssamtalen afklarer, at kvinden ikke kan hjælpes optimalt ved ophold på Vejle Krisecenter, tilbydes kvinden støtte til at søge kontakt til relevant sted/instans. Hvis kvinden eksempelvis ikke vurderes velplaceret især i forhold til sikkerhed i Vejle Krisecenter eller i forhold til husets øvrige beboere, støttes kvinden i kontakt til andet krisecenter. Ligeledes ved pladsmangel henvises der til andet krisecenter.
Mødrene varetager under deres ophold på VKC den fulde pasning og omsorg for deres barn/børn. Der tilbydes så vidt muligt et pædagogisk tilbud til børnene 2-3 formiddage om ugen af ca. 2 timers varighed. Om muligt er tilbuddet udendørs.
Husets kvinder tilbydes efter behov og mulighed fælles aktiviteter med personale, frivillige og husets andre kvinder.
Kvinden tilbydes støtte til at danne netværk, evt. i form af Q-net (Røde Kors´kvindenetværk)
Under ophold skal alle kvinder uden tilgængelig bolig være aktivt boligsøgende – og frasiger de sig en bolig, der vurderes rimelig, er de ikke længere berettiget til ophold på Vejle Krisecenter.
Ved bekymring for et barns trivsel og/eller udvikling ift. Servicelovens bestemmelser indgives underretning til hjemkommunen. Mor er altid orienteret om underretningen forinden (dog undtaget ved mistanke om seksuelle overgreb).
Når en kvinde indskrives på Vejle Krisecenter, tages – med kvindens tilladelse – straks kontakt til hjemkommunen, der orienteres om ophold på Vejle Krisecenter og om evt. behov for kommunal koordinerende familierådgivning under og efter opholdet.
Der foretages opfølgning på kvinder og børns sikkerhed, evt. i form af kontakt til politi om overfaldsalarm/tilhold mm.
Kvinder og børn tilbydes afsluttende, evaluerende samtale om opholdet på VKC og om, hvordan evt. fremtidige voldelige hændelser kan undgås/afværges. Kvinderne orienteres om efterværn i VKC.
Ophold på Vejle Krisecenter koster for den enkelte kvinde pr. døgn 50 kr. pr. voksen og 10 kr. pr. barn. Beløbet dækker strøm, varme, IT, vedligehold mm.
Råd og vejledning er gratis.
Under ophold hos os køber og laver kvinderne selv mad. Vi modtager ugentlig levering af fødevarer fra Fødevarebanken (der er en non-profitabel virksomhed, der ved frivilliges hjælp leverer overskudsvarer til sociale institutioner). Det er stort set muligt at ernære sig og sine eventuelle børn sundt og ernærings rigtigt, ved fødevarer fra Fødebanken, med kun ganske få supplerende indkøb.
Hvis kviden ved henvendelsen ingen penge har, tilbydes der diverse ansøgninger, der vil sikre mad indtil situationen er afklaret.
Kontakt Vejle Krisecenter og få en ny start på et liv uden vold.
+45 75 83 93 33
vejlekrisecenter.dk@vejlekrisecenter.dk
Send e-mail