Vejle Krisecenter     +45 75 83 93 33 Døgnåben Rosengårds Alle 104 B, 7100 Vejle vejlekrisecenter@vejlekrisecenter.dk
Trygt ophold
for kvinder og børn
Et liv
uden vold
Et fristed
i hyggelige omgivelser
Donation

Vejle Krisecenter har brug for Jytte

Vejle Krisecenter og mig

Jytte 67 år

Da jeg, som pensionist og med tid og overskud, startede som frivillig i Vejle Krisecenter, var det forbundet med en vis bekymring. Var jeg som alm. arbejder kompetent nok? Kan man risikere at blive overfaldet af voldelige mænd?Ville det fylde for meget af min tid? Har jeg noget at give de ulykkelige kvinder?

Det siger sig selv, at det vigtigste er, at kvinderne er i sikkerhed her, så jeg tænker, at det nok er den sikreste arbejdsplads i verden. Der er tænkt på det hele og alle, både kvinderne og frivillige og ansatte er så sikre,som det er muligt.

Trods manglende uddannelse føler man ret hurtigt, at man er en værdifuld hjælp.  Der er virkelig brug for alle. Og så bestemmer man selv, hvornår man har tid og overskud til sin indsats.

Vi frivillige udfylder tiden mellem de ansattes fritid, så det er som regel eftermiddag, aften, nat og weekender, der er brug for os. Jeg tager 3-4 vagter på en måned.  Man har sit eget lille kontor med en dejlig seng og nattevagterne forløber som hovedregel i dyb søvn. Jeg er ikke så god til at tale med kvinderne, men jeg er der og jeg kan lytte.

Jeg er fuld af beundring for de ansatte, de laver et kæmpearbejde for beboerne, langt ud over, hvad der forlanges. De er enorme kompetente og tager sig af alt det praktiske omkring kvinderne. Nogle gange føler jeg mig som en hyggelig portnerkone, der småsludrer med de forskellige beboere.  Jeg kan stadig blive lidt nervøs, når telefonen ringer og de ansatte har fri, men der er skrivelser og retningslinjer for alt, så der er egentlig ikke noget at bekymre sig om.

Nogle gange er her rigtigt livligt med legende børn og beboere der bager og laver mad. Andre gange er her tyst og stille. Her er en dejlig atmosfære og man føler at man gør en stor indsats bare ved at være her.

About the author

Kontakt os

bkgd1

Kontakt Vejle Krisecenter og få en ny start på et liv uden vold.
+45 75 83 93 33
vejlekrisecenter.dk@vejlekrisecenter.dk
Send e-mail